AD-DIN NASIHAH
Fikir sebelum bertindak

AD-DIN NASIHAH

Wawasan 2012
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  
Semoga Allah berikan hidayah dan kesejahteraan Dan semua mendapat keampunan daripada Allah
Latest topics
» Sesi dimulai bacaan al-Quran
Mon 15 Nov 2010, 12:24 pm by Admin

» 10 tahun pertama terdedah perceraian
Mon 15 Nov 2010, 12:16 pm by Admin

» Puasa Bulan Ramadan dan Sedekah
Wed 18 Aug 2010, 3:32 am by Admin

» Ramadan 1431H di Cairo
Mon 16 Aug 2010, 6:30 pm by Admin

» Sekularisme
Sun 08 Aug 2010, 8:04 am by Admin

» Akhlak & Moral hiasan mukmin
Wed 21 Jul 2010, 8:55 am by Admin

» Ciri-ciri fahaman wahabi
Wed 21 Jul 2010, 8:09 am by Admin

» Liberalisasi Islam dan Agenda Global Barat
Mon 14 Jun 2010, 7:36 am by Admin

» Musim Panas dan debu
Wed 02 Jun 2010, 7:05 pm by Admin

10 tahun pertama terdedah perceraian
Mon 15 Nov 2010, 12:16 pm by Admin
Oleh NORILA DAUD
pengarangutusan@utusan.com.my

BANGI 14 Nov. - Kajian Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mendapati perkahwinan dalam tempoh 10 tahun pertama amat terdedah kepada keruntuhan …

[ Full reading ]
Comments: 0
Puasa Bulan Ramadan dan Sedekah
Wed 18 Aug 2010, 3:32 am by Admin
Diriwayatkan dalam Shahih Al-Bukhari dan Muslim, dari Ibnu Abbas raldhiallahu 'anhuma, ia berkata :

"Nabi shallallahu 'alaihi wasallam adalah orang yang paling dermawan, dan beliau lebih …

[ Full reading ]
Comments: 0
Sekularisme
Sun 08 Aug 2010, 7:59 am by Admin
Sekular

Sekular berasal dari kata latin saeculum yang artinya zaman ini atau masa kini. Istilah ini digunakan untuk menunjukkan suatu kondisi ideal dimana masyarakat terbebas dari pengaturan …

[ Full reading ]
Comments: 2
Ciri-ciri fahaman wahabi
Wed 21 Jul 2010, 8:09 am by Admin
Fahaman Wahabi ini terlalu kerap ditimbulkan oleh pelbagai pihak samaada dari golongan muda ataupun golongan tua. Sejak sekian lama juga sering kali
ditanyakan isu-isu berkaitan fahaman Wahabi. …


[ Full reading ]
Comments: 0
Liberalisasi Islam dan Agenda Global Barat
Mon 14 Jun 2010, 7:36 am by Admin
Gerakan liberalisasi Islam yang marak belakangan ini, ternyata pengaruh
pemikiran liberal di Barat yang berkembang dalam tradisi Kristen.
Repotnya, ingin dipaksakan dalam Islam . Gerakan liberalisasi …


[ Full reading ]
Comments: 0
Hati-hati dengan ini
Sat 20 Mar 2010, 9:37 pm by Admin
Menurut K.H Sirajudin Abbas seorang ulama besar Indonesia dalam buku 40 Soal-Jawab Agama menyatakan konsep moden fahaman Wahabi antaranya adalah seperti berikut:

. Dalam mempelajari ilmu Usuludin …

[ Full reading ]
Comments: 0

Share | 
 

 Misteri Asrama Sekolah

Go down 
AuthorMessage
Siti Rahmah



Number of posts : 12
Points : 21
Reputation : 12
Registration date : 2008-12-20

PostSubject: Empat hari Tiga malam   Mon 29 Dec 2008, 1:44 am

Masa mula-mula kn masuk sekulah persediaan..Iski kan tinggal asrama.inda sabar kan tinggal jauh dari family.Thrill lah tu konon nya.
So bersedialah minta bawa ke kadai membali baldi dan barang yang lain.Makanan usah cakap..macam orang kan belayar jauh bah banyak nya.Pada hal 15 minit saja dari rumah bah.haha.
Sekali sudah tinggal di asrama,tekajut jua bilik ku atu dekat jamban yang basar atu.seram ku.Sekali malam pertama tidur di asrama,inda betidur.Senior lagi dengan cerita nya yang bukan-bukan.Antah macam inda faham orang baru first time tinggal asrama..Inda bagus tu. Mad
Di pendekkan cerita,tengah malam atu kan kejamban ,inda berani..Terpaksa membanguni kawan sebalah katil ku yang baru dikenali ani minta dangani.Ia bangun tapi merungut.Antah apakah dalam hati nya waktu atu.Inda kisah lah..yang penting aku kejamban hihi Cool Sekali kawan atu menjaga di luar tepat-tepat dapan pintu jamban ku atu,Ada kerusi sana iatah duduk ia.ku pasan sudah walau apa pun terjadi jangan tinggal daku. What a Face
Sekali dalam kurang 10 minit,selasai tah urusan.Ku liat kawan ani tarang mata nya duduk.senyum-senyum macam mengucapkan jua.Antah apakah jua lagi dalam fikiran nya atu.malasku ingau jua time atu.yang penting selasai.Tapi aku terharu jua kesetiaan nya menunggu aku atu.
Sekali suruhnya aku masuk kedalam bilik dulu.Ia kan bewudhu nya.barangkali ia kan sembahyang atau baca Al-quran .Ku offer sudah kan menunggu.Nya inda apa.ia ok and BERANI ucapannya.Maksud nya ia perli aku atu PENAKUT kah tu ah. Embarassed
Bah inda apalah,orang heroin..balik tah ku ke bilik sebalah jamban atu.Sekali ku lirik katil nya ani, Shocked ehh kajut ku.ada jua ia ni.bekuruh-kuruh lagi macam sebelum ku banguni ia tadi..Mengabak lah ku.tuhan saja tahu perasaan ku waktu atu.kalau bebuka lampu bilik time atu,aku gerenti mua ku pucat affraid masatu.Ku baca lah ayat-ayat yang ku tau untuk menenangkan hati ku..Dan tanpa ku sedari airmata mengalir tiba-tiba teringat bapa sama mama..Allah maha pengasih lagi maha mengasihani Crying or Very sad I love you akhir nya aku pun tertidur dengan sendiri nya..
Esok pagi nya aku diam saja.tekanang yang semalam.Inda ku berani jua betanya kawan yang semalam atu.Sekali ia yang datang arah ku pagi atu.Nya ia minta maaf inda dapat tunggu aku semalam.mengantuk ia di tahap maksima,iatah ia balik ke bilik alum lama aku masuk jamban atu..Aku berteriak dalam hati..Bersalawat banyak-banyak.tapi senyum saja ku,tapi macam inda ikhlas jua.. alien
Inda sabar kan menunggu hari Khamis kan bagi tau mama sama bapa,aku inda mau tinggal asrama lagi..Tapi aku inda mau becerita.Alasan..aku ani inda tahan berjauhan..hahaha.iatah saja modal tu.pasal bapa time atu tegas orang nya..inda ia mau tu terima alasan takut atu.hihihi.So ari khamis tiba..aku check out dari hostel ku..Baldi ku yang baru,ku asabah kan arah maci pembersih sekulah kami.Pasal baldi nya atu macam kan pacah ku liat..Tapi sayang pulang warna PINK lagi.tapi inda apa,rezki nya sudah.Pasal di rumah bisen mama basar sudah.Karang menyamak saja..
Sori panjang post ani,supaya suspen bah ni..aku suka topik ani,tapi yang penting,sekadar berkongsi pengalaman yang ku lalui masa tinggal di asrama walaupun 4 hari 3 malam..merasai jua kan..
dan satu jua lagi,sebelum belayar jauh belajar ani,bapa ada betanya..TAHAN KAU KAN TINGGAL BERJAUHAN?? KARANG 4 HARI 3 MALAM SAJA KAU DI SANA ATU?!! Suspect ishh bapa ahhh silent Neutral scratch afro sekian..
Back to top Go down
View user profile
Nurhani



Number of posts : 14
Points : 17
Reputation : 3
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Hantu musim xm   Sat 27 Dec 2008, 8:49 am

Mun musim xm, ramai tia yang bejaga malam masa di hostel dulu atu.. Al kisah, my fren punya kisah...malam-malam cari tempat untuk menghafal atau belajar (suasana malam mudah masuk pelajaran, inda bising). cari punya cari ahirnya dapat tia jua satu tempat ..dapan pintu hostel mengadap ke bangunan kelas kami. Biasalah, masa mengafal atu kadang-kadang mesti pajam mata bah (supaya feel bah, lakas melakat), buka mata tiba-tiba tenampak orang di dapan bangunan kelas tadi. Liat banar-banar, usul orang atu sama macam my fren ani. Balik-balik udah gusuk mata,liat lagi..sama bah..macam meliat diri dapan ceramin!! Apa lagi, langkah seribu la.... masuk balik dalam asrama.jocolor
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 170
Points : 145
Reputation : 0
Registration date : 2008-05-15

PostSubject: Misteri Asrama Sekolah   Wed 24 Dec 2008, 12:46 pm

Kejadian ganjil memang wujud dimana-mana ...cuma apa misterinya?
Gangguan bunyi seram ...bunyi pintu...bunyi orang berjalan...bunyi air dan sebagainya.
Tidak cukup bunyi...setengahnya dipihit dan rasa sesak nafas...digamit kaki dan tangan ...tetapi tiada seorang pun yang nampak...SIAPA ..APA makhluk itu?
Sesetengahnya diganggu ketika masuk tandas...diganggu masa sedang membaca dan diganggu ketika asyik dibuai mimpi...
Tiada siapa yang tahu....
Tiada siapa yang percaya....
Kerana kejadian ini...ramai yang tidak sanggup tinggal asrama...terutamanya pelajar baru...
Selain dari itu sering ada aduan...gangguan suara dan bisikan berlaku pada malam...tangisan kanak-kanak ....gelak tawa dan tapak kaki dengan bunyi rantai...
Darah..Rambut panjang hingga ke kaki..semuanya jadi Misteri !
Percaya atau Tidak....Hanya satu pengalaman affraid No No Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://hewar.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Misteri Asrama Sekolah   

Back to top Go down
 
Misteri Asrama Sekolah
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
AD-DIN NASIHAH :: berkongsi pengalaman-
Jump to: